5 gode tips til at holde dit juletræ friskt

Julen nærmer sig, og du har netop vendt hjem med det smukkeste fæld selv juletræ fra vores plantage. Nu er det tid til at sørge for, at holde dit juletræ friskt og strålende hele julen.

Et friskt juletræ vil holde sig smukt i længere tid. Du bør derfor overveje et fæld selv juletræ fra Jul på Kongsheden. Du kan se vores åbningstider her!

Her er nogle enkle og effektive tips til at pleje dit juletræ, så det fortsætter med at sprede juleglæde i dit hjem hele julen:

1. Lad træet ligge ude et par dage

Træet skal være fældet et par dage før det tages ind i varmen, så det modner og vænner sig til at være uden rod. Hvis træet tages direkte ind i varmen kan det få et “chok” og smide nålene.

2. Placer juletræet i vand

Sørg for, at dit juletræ altid står i en beholder med vand. Træet kan drikke meget vand, især de første dage, så tjek vandstanden dagligt og fyld op, når det er nødvendigt. Et godt hydreret træ holder nålene længere.

Vi anbelfaler at bruger en juletræsfod med plads til vand.

3. Undgå varme kilder

Placer ikke dit juletræ tæt på varmeapparater, radiatorer eller pejse. Høj varme kan få træet til at tørre ud og tabe nålene hurtigere.

4. Brug LED-lys

Når du pynter dit træ, overvej at bruge LED-julelys. De genererer mindre varme end traditionelle glødepærer og reducerer risikoen for brand samt yderligere udtørring af træet.

5. Hyppig sprøjtning med vand

Sprøjt træet dagligt med en fin tåge af vand. Dette efterligner træets naturlige fugtighedsniveau og hjælper med at forhindre nåle i at falde af.

Miljøbevidst bortskaffelse

Juletræer kan afleveres som haveaffald. I nogle kommuner er der en særlig afhentning af juletræer i løbet af januar, og ellers kan træet afleveres på genbrugsstationen. Husk at fjerne pynten fra træet. Juletræsfødder i træ kan afleveres på genbrugsstationen som indendørs træ. Du kan læse mere på din kommunes hjemmeside eller på vestfor.dk.

Vi håber, at disse tips hjælper dig med at holde dit juletræ friskt hele julen igennem. Så kan du og din familie nyde skønheden og duften af et friskt træ, mens I fejrer denne særlige tid på året.

Glem ikke at dele dine juletræsøjeblikke med os på Facebook og Instragram, eller ved at bruge vores hashtag #julpaakongsheden. Vi elsker at se, hvordan vores træer bliver en del af dine familietraditioner. Glædelig jul fra Jul På Kongsheden!

Juletræ før og efter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *