Fæld et bæredygtigt juletræ hos Jul På Kongsheden

Fæld dit eget juletræ med god samvittighed!

Hos Jul på Kongsheden kan du fælde et bæredygtigt juletræ. Vi tilbyder nemlige certificerede bæredygtige naturtræer.

Danske juletræer er klimavenlige – og når du fælder eller henter juletræet direkte i skoven er CO2 regnskabet endnu bedre.

En livscyklus-analyse viser at et dansk konventionelt dyrket nordmannsgran juletræ fjerner 0,6 kilo CO2 fra atmosfæren, når alle faktorer er medregnet og træet er transporteret til et salgssted i Europa. Når du så vælger at købe lokalt og endda selv fælde træet med håndkraft, og hvem ved evt. transportere det hjem i en elbil – så ser regnskabet endnu bedre ud!

Juletræer(nåletræer) optager masser af CO2 fra atmosfæren gennem deres 9-12 års lange levetid, og vi sørger selvfølgelig for at genplante hvert år.

Juleprodukter klimabelastning bæredygtigt juletræ

Tabellen viser at et juletræ ikke påvirker klimabelastningen, tværtimod er det den mindste synder af julens produkter. Tabel lavet ud fra artikl publiceret for skovdyrkerne.

Til sammenligning har tidligere undersøgelser vist, at et plastikjuletræer har en klimabelastning svarende til ca. 50 kg CO2.

Fæld et certificeret bæredygtigt juletræ

Bæredygtigt juletræ certificering

Jul på Kongsheden tilbyder kun bæredygtige juletræer certificeret som bæredygtige naturtræer. Dette betyder at vores juletræer er dyrket i overensstemmelse med strenge danske statslige og kommunale regler, med størst mulig hensyn flora og fauna. Vores dyrkningsmetoder foregår med minimal miljøpåvirkningen og med et minimalt brug af hjælpestoffer, hvilket resulterer i et betydeligt mindre klimaaftryk. Certificeringen spænder over flere områder, hvilket betyder, at du får et bæredygtigt juletræ af højeste kvalitet og med god samvittighed. Det kan du læse meget mere om på Danske Juletræers hjemmeside, som giver certificeringen.

Lyder dette som noget for dig? Så kom og fæld et bæredygtigt juletræ hos Jul På Kongsheden!

Anvendete kilder:

Artiklen ’Arealer med juletræer og klippegrønt – publiceret på www.christmastree.dk

Artiklen ’Danmarks landbrugsareal er stort internationalt set’, publiceret på dst.dk

Artiklen ‘Comparative Life Cycle Assessment (LCA) of Artificial vs Natural Christmas Tree’.

Magasinet Nåledrys. Medlemsblad for brancheforeningen Danske Juletræe

https://www.skovdyrkerne.dk/om-os/laes-artikler-fra-skovdyrkeren/singlevisningartiklerfraskovdyrkeren/artikel/danske-juletraeer-er-julebordets-klimaduks

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *